Ingredience: | |||||
žloutky | 2 ks | bílky vyšlehané do pěny | 2 ks | 12% smetana | 125 ml |
mléko | 125 ml | moučkový cukr | 60 g | polohrubá mouka | 175 g |
máslo | 1 lžíce | ovoce | dle chuti | ||
Smetanová zálivka: | |||||
zakysaná smetana nebo jogurt | 1 kelímek | citronová kůra | dle chuti | vanilkový cukr | dle chuti |
Oběd zvaný rychlovka, když prostě není čas na větší čarování v kuchyni. Tuto klasiku si pamatuji z VŠ menzy, snad nikdy jsem nevynechala...
Žloutky, mléko, smetanu, cukr a mouku smícháme v těsto, do kterého přimícháme sníh z bílků. Do pekáčku dáme lžíci másla a šoupneme jej do trouby rozpustit. Troubu v tuto chvíli zapneme na 220°C. Na rozpuštěné máslo vlijeme těsto a dáme péct na cca 12 minut.
Mezi tím si připravíme smetanovou zálivku smícháním všech shora uvedených surovin.
Po upečení roztrháme trhanec na menší kousky, pomůžeme si lžící. Na talíři poléváme smetanou.
Ovoce můžeme buď podávat čerstvé - posypeme na talíři hotový trhanec, a nebo jej můžeme zapéct do trhance - tedy před tím, než jej vložíme do trouby, posypeme syrové těsto ovocem.
Podáváme ihned po upečení ještě horké!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI