Steak s rozinkovou omáčkou zpět

Ingredience:
hovězí steak (já měla chuck tender) výška cca 3 cm po svázání2 kshrubá mořská sůl dle chutipepř špetka
Omáčka:
rozinky hrstocet balsamico1 lžíceworcester2 lžičky
griotka50 mlsůl špetkatymián snítka
máslo kousekvoda2 - 3 lžíce
hovězí steak (já měla chuck tender) výška cca 3 cm po svázání 2 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, pepř špetka, rozinky hrst, ocet balsamico 1 lžíce, worcester 2 lžičky, griotka 50 ml, sůl špetka, tymián snítka, máslo kousek, voda 2 - 3 lžíce

Příprava

Musím říct, že rozinky v tomto stavu mi chutnají velice, přestože jejich konzistenci v pevném stavu a v moučnících nevyhledávám.

Rozinky přes noc namočíme do griotky.
Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat. Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti. Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla.
Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa. Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.

2014-01-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI