Ingredience: | |||||
maso z bizona | 2 porce | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
hovězí vývar | 2 dcl | menší cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
hladká mouka | 1 lžíce | rozmarýn | 2 snítky | kvalitní sojová omáčka | 1/2 lžičky |
střední brambory | 6 ks | mléko | 1/2 hrníčku | máslo | cca 20 g |
Zásoba masa se zúžila, až došlo na malou maturitu v podobě steaku z bizona.
Bramborová kaše je dělaná naprosto klasicky. Uvaříme brambory v osolené vodě a následně přidáme vlažné mléko a změklé máslo a umixujeme. Maso jen posolíme a přidáme pepř, abychom si vychutnali chuť masa. Maso osmahneme asi 3-4 minutky ze všech stran a následně dáme do předehřáté trouby (na 180) asi na 20 – 25 min. Záleží na výšce masa a taky na tom, jak moc propečené maso chcete. Ve výpeku z masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezezlátla a zaprášíme trochou mouky a přidala asi 2 dcl hovězího vývaru. Přidáme utřený stroužek česneku, snítky rozmarýnu a trošku sojové omáčky. Necháme provařit a trošku zredukovat vývar. Potom už nezbývá než vyndat maso z trouby a nechat ho chvíli odpočnout, než ho rozkrojíme, aby se šťáva hezky rozlila celým steakem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI