Steak z bizona s bramborovou kaší a "sosíkem" z výpečku s cibulkou, česnekem a rozmarýnem zpět

Ingredience:
maso z bizona2 porcesůl dle chutipepř špetka
hovězí vývar2 dclmenší cibule1 ksčesnek1 stroužek
hladká mouka1 lžícerozmarýn2 snítkykvalitní sojová omáčka1/2 lžičky
střední brambory6 ksmléko1/2 hrníčkumáslocca 20 g
maso z bizona 2 porce, sůl dle chuti, pepř špetka, hovězí vývar 2 dcl, menší cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, hladká mouka 1 lžíce, rozmarýn 2 snítky, kvalitní sojová omáčka 1/2 lžičky, střední brambory 6 ks, mléko 1/2 hrníčku, máslo cca 20 g

Příprava

Zásoba masa se zúžila, až došlo na malou maturitu v podobě steaku z bizona.

Bramborová kaše je dělaná naprosto klasicky. Uvaříme brambory v osolené vodě a následně přidáme vlažné mléko a změklé máslo a umixujeme. Maso jen posolíme a přidáme pepř, abychom si vychutnali chuť masa. Maso osmahneme asi 3-4 minutky ze všech stran a následně dáme do předehřáté trouby (na 180) asi na 20 – 25 min. Záleží na výšce masa a taky na tom, jak moc propečené maso chcete. Ve výpeku z masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezezlátla a zaprášíme trochou mouky a přidala asi 2 dcl hovězího vývaru. Přidáme utřený stroužek česneku, snítky rozmarýnu a trošku sojové omáčky. Necháme provařit a trošku zredukovat vývar. Potom už nezbývá než vyndat maso z trouby a nechat ho chvíli odpočnout, než ho rozkrojíme, aby se šťáva hezky rozlila celým steakem. 

2015-10-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI