Steak z krkovice, bylinkové pečené brambory a sosík z výpečku se žampiony zpět

Ingredience:
střední brambory6 ksvepřová krkovice2 porcesůl dle chuti
pepř špetkatymián dle chutirozmarýn dle chuti
červená cibule1 ksmenší žampiony10 kshovězí vývar2 dcl
hladká mouka1 lžícečesnek3 stroužkyolivový olej dle potřeby
střední brambory 6 ks, vepřová krkovice 2 porce, sůl dle chuti, pepř špetka, tymián dle chuti, rozmarýn dle chuti, červená cibule 1 ks, menší žampiony 10 ks, hovězí vývar 2 dcl, hladká mouka 1 lžíce, česnek 3 stroužky, olivový olej dle potřeby

Příprava

Ideální nedělní oběd, který potěší nejednoho masožravce.

Nejdříve oķrájíme brambory a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme do misky, posolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme na plech na pečící papír a do předehřáté trouby na 40 minut na 180 stupňů. 
Mezitím si naklepeme maso, které následně posolíme, popepříme a přidáme taky prolisovaný česnek, kterým maso potřeme (1 stroužek si nechte na sosík). Maso osmahneme asi 4 minuty z každé strany a dáme dopéct do trouby asi na 15 - 20 minut. Do pánve, kde máme výpek z masa, přidáme na jemno nakrájenou cibulku, česnek a houby. Osolíme a opepříme. Jakmile houby změknou, přidáme bylinky a zaprášíme trochou mouky. Lehce osmahneme a přidáme vývar. Sosík necháme lehce zredukovat a můžeme padávat.

2015-11-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI