Sweet & Sour Chicken (sladkokyselé kuře) zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 kscibule1 ksčesnek2 stroužky
zázvorcca 1 cmzelená paprika1/2 ksčervená paprika1/2 ks
ananas (může být i kompotovaný)cca 2 - 3 plátkyškrob (kukuřičný, bramborový nebo tapiokový)1/2 hrnkusojová omáčka1 lžíce
sůl dle chutiolej na smaženístudená voda dle potřeby
Omáčka:
kvalitní kečup1/2 hrnkuvoda1/2 hrnkutřtinový cukr2 - 3 lžíce
jablečný ocet2 - 3 lžícesojová omáčka2 lžíceškrob na zahuštění
kuřecí prso 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, zázvor cca 1 cm, zelená paprika 1/2 ks, červená paprika 1/2 ks, ananas (může být i kompotovaný) cca 2 - 3 plátky, škrob (kukuřičný, bramborový nebo tapiokový) 1/2 hrnku, sojová omáčka 1 lžíce, sůl dle chuti, olej na smažení, studená voda dle potřeby, kvalitní kečup 1/2 hrnku, voda 1/2 hrnku, třtinový cukr 2 - 3 lžíce, jablečný ocet 2 - 3 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, škrob na zahuštění

Příprava

Opět jsem byla oslovena společností Bzenecký ocet, abych pro jejich web o vaření s octem Milujeme ocet, připravila několik receptů. A jelikož u vás čtenářů zvítězil jako první v anketě recept na asijské Sweet&Sour Chicken, zde ho máte. Použila jsem v něm ocet kvasný jablečný, který je celkem jemný a zároveň i zdravý.

Omáčku Sweet&Sour můžete použít i na vepřové. 

Kuřecí maso  a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.
Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.

Připravte si z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.

V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndávejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží. 

2019-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI