Ingredience: | |||||
mléčná telecí kýta | 300 g | kapary | 1 lžíce | šalvěj | 4 listy |
citronová šťáva (nebo 2 lžíce bílého vína) | 1 lžíce | vývar | 150 ml | smetana | 100 ml |
česnek | 2 stroužky | kůra z citronu | 1/2 ks | máslo | kousek |
olej | trochu | zelená petrželka | hrstka | hladká mouka | na obalení |
sůl | špetka | pepř | špetka |
Kapary, opomíjená přísada do omáček, která dodá jídlu tu správnou chuť.
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.
Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.
Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI