Telecí medailonky s kaparovou omáčkou zpět

Ingredience:
mléčná telecí kýta300 gkapary1 lžícešalvěj4 listy
citronová šťáva (nebo 2 lžíce bílého vína)1 lžícevývar150 mlsmetana100 ml
česnek2 stroužkykůra z citronu1/2 ksmáslo kousek
olej trochuzelená petrželka hrstkahladká mouka na obalení
sůl špetkapepř špetka
mléčná telecí kýta 300 g, kapary 1 lžíce, šalvěj 4 listy, citronová šťáva (nebo 2 lžíce bílého vína) 1 lžíce, vývar 150 ml, smetana 100 ml, česnek 2 stroužky, kůra z citronu 1/2 ks, máslo kousek, olej trochu, zelená petrželka hrstka, hladká mouka na obalení, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Kapary, opomíjená přísada do omáček, která dodá jídlu tu správnou chuť.

Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.

Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme a udržujeme teplé.

Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. Necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.

Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI