Telecí na šalvěji zpět

Ingredience:
telecí nožina750 gšalotka2 ksčerstvá šalvěj pár lístků
bílé suché víno100 mlsmetana na vaření100 mlsůl špetka
bílý pepř špetkahladká mouka dle potřebymáslo + olej kousek
telecí nožina 750 g, šalotka 2 ks, čerstvá šalvěj pár lístků, bílé suché víno 100 ml, smetana na vaření 100 ml, sůl špetka, bílý pepř špetka, hladká mouka dle potřeby, máslo + olej kousek

Příprava

Myslím, že není třeba k tak jemnému masu přidávat žádné výraznější ingredience, bohatě postačí chuť šalvěje a vína.

 

Telecí maso si odblaníme, zbavíme zbytků šlach a nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a obalíme v hladké mouce, přebytečnou oklepeme. Maso je lepší, pokud se nám nevejde všechno na pánev, obalit těsně před vložením, jinak se bude mouka lepit. V hlubší a širší pánvi si rozpálíme máslo, do kterého přilijeme trochu oleje, aby se nepřepalovalo. Maso ze všech stran postupně opékáme do hněda a pak jej vyjmeme. 
Do výpeku přidáme najemno nakrájené šalotky a listy šalvěje, necháme ji zesklovatět a vrátíme zpět maso. Podlijeme vínem, necháme částečně vypařit a poté při dušení podléváme již pouze mírně vodou nebo vývarem. Dusíme do změknutí masa. Nakonec vlijeme smetanu, provaříme a dochutíme solí a pepřem.

Můžeme podávat třeba se šťouchanými brambory, noky nebo těstovinami.

2014-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI