| Ingredience: | |||||
| telecí kližka s morkovou kostí | 4 ks | větší šalotka | 1 ks | pórek | 1 kousek |
| česnek | 4 stroužky | máslo | 30 g | olivový olej | 2 lžíce |
| bílá mouka | 1 hrstka | rajčata v plechovce | 400 g | bílé víno | 300 ml |
| masový vývar | 1 litr | pepř | 1 špetka | sůl | 1 špetka |
| Gremolata: | |||||
| česnek | 2-3 stroužky | hladkolistá petržel | 1 hrst | kůra z citronu | 1 ks |
| Ingredience na rizoto: | |||||
| olivový olej | 2 lžíce | cibule šalotka | 1 ks | rýže na rizoto | 1 hrnek |
| sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | bílé víno | 100 ml |
| šafrán | 1 špetka | horký drůbeží vývar | 4 naběračky | studené máslo | 1 kousek |
| strouhaný parmazán | 1 hrstka | ||||
Osso buco je tradiční italský pokrm, oblíbená specialita především z okolí Milána. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Základem jídla je plátek masa z telecího kolena uříznutý napříč i s kostí z dolní části nohy (kližky). Opravdu se v Itálii tento pokrm podává s rizotem po milánsku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI