Ingredience: | |||||
telecí kýta | 500 g | plátky slaniny | 100 g | mrkev | 5 ks |
brambory | cca 300 g | mletý zázvor | špetka | drcený kmín | špetka |
citronový pepř | špetka | máslo | kousek | sůl | špetka |
Kořenové zeleniny, není nikdy dost, proto jí nešetřete a dejte, co se vydá na pekáček.
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.
Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor. Brambory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.
Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200°C. Všechny chuti se krásně prolnou. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát :-)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI