Telecí pečené s mrkví a zázvorem zpět

Ingredience:
telecí kýta500 gplátky slaniny100 gmrkev5 ks
bramborycca 300 gmletý zázvor špetkadrcený kmín špetka
citronový pepř špetkamáslo kouseksůl špetka
telecí kýta 500 g, plátky slaniny 100 g, mrkev 5 ks, brambory cca 300 g, mletý zázvor špetka, drcený kmín špetka, citronový pepř špetka, máslo kousek, sůl špetka

Příprava

Kořenové zeleniny, není nikdy dost, proto jí nešetřete a dejte, co se vydá na pekáček.

Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.

Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor. Brambory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.

Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200°C. Všechny chuti se krásně prolnou. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát :-)

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI