Těstoviny s omáčkou z kuřecích jater zpět

Ingredience:
těstoviny dle vašeho výběrucca 450 - 500 gsůl dle chutipepř dle chuti
nastrouhaný sýr Gran Moravia100 gčerstvá petrželka dle chutičerstvý nebo sušený tymián dle chuti
česnek - prolisovaný1 stroužekmáslo kousekkuřecí očištěná játra, nakrájená na malinkaté kostičky400 g
směs lesních hub nebo sušené hříbkycca 2 hrstimenší žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno1 ksrajčatová passata150 ml
suché bílé víno100 ml
těstoviny dle vašeho výběru cca 450 - 500 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, nastrouhaný sýr Gran Moravia 100 g, čerstvá petrželka dle chuti, čerstvý nebo sušený tymián dle chuti, česnek - prolisovaný 1 stroužek, máslo kousek, kuřecí očištěná játra, nakrájená na malinkaté kostičky 400 g, směs lesních hub nebo sušené hříbky cca 2 hrsti, menší žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno 1 ks, rajčatová passata 150 ml, suché bílé víno 100 ml

Příprava

Tenhle recept je jak jinak opět velmi jednoduchý, podzimní a absolutně vynikající! Jedná se o výživné jídlo, takže doporučuji spíše k obědu než jako lehké večerní jídlo. Jakmile ochutnáte zemitou chuť lesních hub spojenou s játrovou chutí vše spojené s těstovinami, absolutně téhle dobrotě propadnete.

Nejprve si na kousku másla zesklovatíme cibulku, poté na minutu přidáme česnek. Nyní jsou na řadě játra a ty opékáme za stálého míchání lehce dozlatova. Do směsi přidáme houby a vše dobře opepříme a osolíme. Směs za stálého míchání necháme pěkně orestovat, přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř všechnu vyvařit. Přilijeme rajčatovou passatu a přidáme trošku tymiánu, opravdu malinko, je to výrazná bylinka a stačí jen lehounce! Když je směs skoro hotová, dochutíme čerstvou petrželkou , solí a pepřem. Tuto houbovou směs smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami a vmícháme nastrouhaný sýr, plus trochu si necháme na posypání. A je hotovo.

2015-12-29 Hlavní chody

Poznámka

Pokud použijete sušené hříbky, nechte je 20 minut namočené a poté je sceďte a nakrájejte.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI