Těstoviny s omáčkou z patizonu a zakysané smetany, s kukuřicí, rajčetem a bazalkou zpět

Ingredience:
nakrájený patizon (nez slupky a dužiny) hrstcibule1/2 kszakysaná smetanacca 3 lžíce
bazalka dle chutirajče1 kskukuřice dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutitěstoviny dle potřeby
nakrájený patizon (nez slupky a dužiny) hrst, cibule 1/2 ks, zakysaná smetana cca 3 lžíce, bazalka dle chuti, rajče 1 ks, kukuřice dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, těstoviny dle potřeby

Příprava

Jako dítě si pamatuju, že nám mamča patizon dělávala smažený v trojobalu. Vzpomínka zůstala vzpomínkou a patizon padl na majdu k těstovinám. Dneska jsme opět přijeli z města tak akorát na oběd a já potřebovala rychle něco do Elišky nacpat, než půjde spát. Rychle jsem dala vařit špagety a po dobu jejich vaření vznikla rychlo omáčka.

Nejprve si dáme vařit těstoviny. Mezitím, co se vaří těstoviny, si na tuku osmahneme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený patizon. Po chvíli jsem ho trošku podlila vodou z těstovin a vařila do měkka. Potom jsem přidala zakysanou smetanu, pár lístků čerstvé bazalky a vše mixla. Pak jsem směs vrátila zpět do pánve, přidala uvařené těstoviny, nakrájené rajče, kukuřičku a bylo hotovo.

2016-10-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI