Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou zpět

Ingredience:
větší kvalitní pikantní papriková klobása1 ksčervená feferonka kousek (dle chuti)čerstvý rozmarýn pár snítek
česnek2 stroužkymascarpone150 gvejce1 ks
smetana na vaření2 lžícešťáva z malého citronu1/2 ksparmazán2 lžíce
olivový olej trochusůl špetkapepř špetka
větší kvalitní pikantní papriková klobása 1 ks, červená feferonka kousek (dle chuti), čerstvý rozmarýn pár snítek, česnek 2 stroužky, mascarpone 150 g, vejce 1 ks, smetana na vaření 2 lžíce, šťáva z malého citronu 1/2 ks, parmazán 2 lžíce, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

 Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila.

Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus. Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.
Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji. Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.
Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme. V této chvíli vmícháme mascarponovou omáčku, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem.

2013-12-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI