Těstoviny s tilápií, olivami a rajčaty zpět

Ingredience:
těstoviny - pokud máte čerstvé pappardelle, tak jsou ideální400 gtilápie (jeden o váze asi 130 - 150 g)4 filetycibule2 ks
máslo kousekolivový olej trochucherry rajčata250 g
černé olivy20 kssmetana100 mlsůl špetka
pepř špetka
těstoviny - pokud máte čerstvé pappardelle, tak jsou ideální 400 g, tilápie (jeden o váze asi 130 - 150 g) 4 filety, cibule 2 ks, máslo kousek, olivový olej trochu, cherry rajčata 250 g, černé olivy 20 ks, smetana 100 ml, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Něco málo kvalitních surovin, pár minut času a vykouzlíte jídlo, po kterém vám ještě dlouho zůstane příjemná chuť v ústech. To je přece ideální kombinace.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Až začne vřít, vhodíme do ní těstoviny, které vaříme téměř do měkka. Mezitím, než nám začne vřít voda a než se uvaří těstoviny, tak si krásně stihneme připravit zbytek jídla.

Filety z tilápie nakrájíme na větší kusy. Z jednoho filetu uděláme asi šest kousků. Ty osolíme a opepříme.

Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtinky, olivy na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Ve větší pánvičce zahřejeme trochu oleje a kousek másla. Na této směsi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, ke které po chvilce (asi po třech minutách), přidáme kousky ryby. Ty asi po minutě otočíme na druhou stranu a přidáme do pánvičky i cherry rajčata a olivy. Opatrně promícháme, aby se kousky ryby moc nerozpadly, necháme asi dvě minuty a zalijeme troškou smetany. Promícháme, můžeme ještě dochutit solí a pepřem.

A to už máme určtě uvařené těstoviny. Ty scedíme a necháme si stranou asi půl hrníčku vody, ve které se vařily. Těstoviny vsypeme do velké pánvičky a promícháme se směsí, kterou jsme uvařili. Přidáme i vodu, kterou jsme si odložili, aby nebylo jídlo suché.

Můžeme také naservírovat na talíř těstoviny a nahoru dát pár lžic omáčky, zeleniny a rybích kousků a promíchat až na talíř.

Ještě lehce zalijeme extra virgin olivovým olejem a posypeme parmezánem.

Ihned podáváme, nejlépe s výborným bílým či růžovým vínem.

Tilápie nilská je sladkovodní ryba z afrického kontinentu. Má jemné a sladké maso, které se hodí na různé kuchyňské úpravy. Pokud máte čerstvé filety, doporučuji, stejně jako u jiných ryb, co nejkratší tepelnou úpravu, ať maso příliš nevysušíte.

Dobrou chuť přeje Elly

2014-09-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravymarinování
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI