Těstoviny se špenátovou omáčkou (pastou) zpět

Ingredience:
špenátové listy250 gpiniové oříšky hrstkaLučina1 balení
smetana100 mlbazalkacca 20 listůčesnek2 stroužky
olej z vlašských ořechů2 lžícesůl dle chutitěstoviny dle potřeby
špenátové listy 250 g, piniové oříšky hrstka, Lučina 1 balení, smetana 100 ml, bazalka cca 20 listů, česnek 2 stroužky, olej z vlašských ořechů 2 lžíce, sůl dle chuti, těstoviny dle potřeby

Příprava

Jelikož jsem obdržela od společnosti Bohemia olej k otestování 4 jejich skvělé oleje, vybrala jsem si pro dnešní recept ten, který mi k němu chuťově nejvíc pasoval. A to olej z vlašských ořechů. A proč právě ten? No protože v receptu jsem použila piniové oříšky nebo semínka, jak se jim někdy říká. Vlatně to ani oříšky nejsou, jsou to semena ze šišek piniových borovic. Více se o společnosti, jejich produktech za studena lisovaných olejů dozvíte na jejich stránkách .

Do mixéru vložíme omyté špenátové listy, bazalku, Lučinu, pinie, česnek, olej a rozmixujeme na jemnou konzistenci. Postupně při mixování přiléváme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme.

Těstoviny uvaříme al dente podle návodu, slijeme je a promícháme s omáčkou. Prohřejeme a je hotovo. Můžeme ještě při servírování zakápnout pár kapkami  ořechového oleje. Kdo by chtěl přece jenom trochu toho masa, může si na pánvi orestovat na nudličky nakrájené kuřecí prso, šunku nebo slaninu a vmíchat do pokrmu. Omáčka by neměla být příliš řídká, neměla by z těstovin stékat, jenom je obalit. 

2015-05-22 Hlavní chody

Poznámka

Pokud byste chtěli udělat těstoviny s výraznějším sýrem, můžete k Lučině přidat třeba nivu nebo gorgonzolu, v tom případě přidat asi i o trochu více smetany.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI