Ingredience: | |||||
špenátové listy | 250 g | piniové oříšky | hrstka | Lučina | 1 balení |
smetana | 100 ml | bazalka | cca 20 listů | česnek | 2 stroužky |
olej z vlašských ořechů | 2 lžíce | sůl | dle chuti | těstoviny | dle potřeby |
Jelikož jsem obdržela od společnosti Bohemia olej k otestování 4 jejich skvělé oleje, vybrala jsem si pro dnešní recept ten, který mi k němu chuťově nejvíc pasoval. A to olej z vlašských ořechů. A proč právě ten? No protože v receptu jsem použila piniové oříšky nebo semínka, jak se jim někdy říká. Vlatně to ani oříšky nejsou, jsou to semena ze šišek piniových borovic. Více se o společnosti, jejich produktech za studena lisovaných olejů dozvíte na jejich stránkách .
Do mixéru vložíme omyté špenátové listy, bazalku, Lučinu, pinie, česnek, olej a rozmixujeme na jemnou konzistenci. Postupně při mixování přiléváme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme.
Těstoviny uvaříme al dente podle návodu, slijeme je a promícháme s omáčkou. Prohřejeme a je hotovo. Můžeme ještě při servírování zakápnout pár kapkami ořechového oleje. Kdo by chtěl přece jenom trochu toho masa, může si na pánvi orestovat na nudličky nakrájené kuřecí prso, šunku nebo slaninu a vmíchat do pokrmu. Omáčka by neměla být příliš řídká, neměla by z těstovin stékat, jenom je obalit.
Pokud byste chtěli udělat těstoviny s výraznějším sýrem, můžete k Lučině přidat třeba nivu nebo gorgonzolu, v tom případě přidat asi i o trochu více smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI