Treska se šalvějí a pomerančem zpět

Ingredience:
filet z tresky (bez kůže)500 gbiopomeranč1 ksvelké lístky šalvěje dle potřeby
oloupané mandle30 gsardelový řez3 ksolivový olej + na potření4 lžíce
bílý vinný ocet2 lžícecukr1 lžičkasůl špetka
pepř špetka
filet z tresky (bez kůže) 500 g, biopomeranč 1 ks, velké lístky šalvěje dle potřeby, oloupané mandle 30 g, sardelový řez 3 ks, olivový olej + na potření 4 lžíce, bílý vinný ocet 2 lžíce, cukr 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Pomeranč se šalvějí se skvěle doplňují a udělají z obyčejné ryby neobyčejnou.

Na suché pánvi opražíme mandle a poté je nahrubo nasekáme.

Utřeme sardelky spolu se 2 lžícemi olivového oleje na pastu. Potom zašleháme ocet, další 2 lžíce oleje a cukr. Nakonec vmícháme mandle.

Pomeranč nakrájíme i s kůrkou na osminky a ty příčně na poloviny.

Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti sousta.  Každý kousek ryby ovineme lístkem šalvěje a napíchneme na jehlu. Střídáme s pomerančem. Potřeme olivovým olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany. Podáváme přelité sardelkovou omáčkou.

2014-02-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI