Trhané kuře s medovo-česnekovou omáčkou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa s kostí2 ksstroužek česneku3 ksmed2 pol. lžíce
sojová omáčka4 pol. lžícehosin nebo ústřicová omáčka3 pol. lžícesvazek jarních cibulek1 ks
olej2 pol. lžícechilli vloček nebo nasekaná feferonka špetkasolamyl1 malá lžička
sůl špetkasezam hrstka
kuřecí prsa s kostí 2 ks, stroužek česneku 3 ks, med 2 pol. lžíce, sojová omáčka 4 pol. lžíce, hosin nebo ústřicová omáčka 3 pol. lžíce, svazek jarních cibulek 1 ks, olej 2 pol. lžíce, chilli vloček nebo nasekaná feferonka špetka, solamyl 1 malá lžička, sůl špetka, sezam hrstka

Příprava

Máte rádi kuřecí prsíčka? Pokud ano, můžete je uvařit v pomalém hrnci, kde se můžete na šťavnatost kuřecího masa spolehnout.

Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce.
Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.

Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v jedné polévkové lžíci vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popřípadě sezamem.

2014-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI