Trhané vepřové po česku zpět

Ingredience:
vařené ovarové koleno1 ksvětší cibule1 ksčesnek4 stroužky
pepř dle chutikmín dle chutisladká paprika dle chuti
chilli dle chutičerné pivo300 mlsůl dle chuti
vařené ovarové koleno 1 ks, větší cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, pepř dle chuti, kmín dle chuti, sladká paprika dle chuti, chilli dle chuti, černé pivo 300 ml, sůl dle chuti

Příprava

Od společnosti Schneider jsem dostala k otestování vařené vykostěné ovarové koleno vakuově zabalené. A pro web Jak na velké věci jsem měla za úkol vytvořit něco k snědku právě ze zmíněného kolena. Nechtělo se mi ho jen tak upéct a vzít si k němu hořčici s křenem, i když to je taky lahoda, a tak  jsem popřemýšlela a zrealizovala maso trhané. Je spousta receptů s BBQ omáčkami apod. a já to pojala ryze po česku. Takové trhané výpečky.

Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150C asi 4 hodiny. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme. Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi...hořčicí, křenem, kyselou okurkou...

2016-10-17 Hlavní chody

Poznámka

Můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového. Z koření jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje pivní extrakt, česnek, cibuli papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián...je skvělé.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI