Tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vejcem zpět

Těsto:
tuňák ve vlastní štávě150 ggvejce2 ksvoda3 lžíce
cizrnová mouka3 lžícemořská sůl špetkapepř dle chuti
Na ozdobu:
zralé avokádo1 ksvejce2 ksmletý pepř špetka
sušená rajčata v oleji4 poloviny
tuňák ve vlastní štávě 150 gg, vejce 2 ks, voda 3 lžíce, cizrnová mouka 3 lžíce, mořská sůl špetka, pepř dle chuti, zralé avokádo 1 ks, vejce 2 ks, mletý pepř špetka, sušená rajčata v oleji 4 poloviny

Příprava

Velmi chutná varianta pizzy s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, bohatá na selen, fosfor, zinek, železo, hořčík a vitaminy A, B, D a E.

Slijeme tuňáka a v misce ho smícháme se všemi přísadami. Vidličkou pořádně rozmělníme. Těsto rozprostřeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 - 20 minut.

Avokádo vidličkou rozmačkáme a opepříme.

V kastrolku uvaříme vodu, přidáme trochu octa a soli, vařečkou uděláme vír a rozklepneme vajíčko. Vaříme asi 4 minuty. Pak druhé.

Nakrájíme rajčata na proužky.

Korpus vyndáme z formy, potřeme avokádem, do středu dáme zastřená vejce, která vidličkou roztrhneme a posypeme rajčaty.

2016-07-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI