Ingredience: | |||||
tvaroh v alobalu | 1 ks | vejce | 1 ks | špaldová mouka | 200 g |
máslo | oříšek | sůl | špetka | ovoce | dle chuti |
Plněné knedlíky snad musí milovat každý. Já se inspirovala na pažitce, jen jsem recept obměnila špaldovou moukou a pár ingrediencemi. Pro mě zdravější varianta na které jsme si moc pochutnali.
Vejce a tvaroh vyšleháme, přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto, se kterým se dá pracovat. Nejlepší je začít na 100 gramech a pak postupně přisypávat. Obecně však platí čím méně mouky, tím lepší konzistence knedlíků. Takže já ho nechávám mírně patlavé.
Hotové těsto nechám odležet v lednici aspoň hodinu.
Plním je tak, že si moučím ruce, vezmu kousek těsta, udělám z něj placku, kterou z obou stran trochu pomoučím, abych s tím mohla lépe pracovat, a dám do ní očištěnou jahodu špičkou nahoru. Pak kolem ní těsto uzavřu a poválím v ruce, aby vznikla úhledná kulička.
Z těsta je obvykle 12-20 knedlíků (záleží na velikosti jahod a na množství těsta, kterým knedlík obalujete), které vařím 5-6 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI