Tvarohové knedlíky ze špaldové mouky zpět

Ingredience:
tvaroh v alobalu1 ksvejce1 ksšpaldová mouka200 g
máslo oříšeksůl špetkaovoce dle chuti
tvaroh v alobalu 1 ks, vejce 1 ks, špaldová mouka 200 g, máslo oříšek, sůl špetka, ovoce dle chuti

Příprava

Plněné knedlíky snad musí milovat každý. Já se inspirovala na pažitce, jen jsem recept obměnila špaldovou moukou a pár ingrediencemi. Pro mě zdravější varianta na které jsme si moc pochutnali.

Vejce a tvaroh vyšleháme, přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto, se kterým se dá pracovat. Nejlepší je začít na 100 gramech a pak postupně přisypávat. Obecně však platí čím méně mouky, tím lepší konzistence knedlíků. Takže já ho nechávám mírně patlavé.
Hotové těsto nechám odležet v lednici aspoň hodinu. 
Plním je tak, že si moučím ruce, vezmu kousek těsta, udělám z něj placku, kterou z obou stran trochu pomoučím, abych s tím mohla lépe pracovat, a dám do ní očištěnou jahodu špičkou nahoru. Pak kolem ní těsto uzavřu a poválím v ruce, aby vznikla úhledná kulička.
Z těsta je obvykle 12-20 knedlíků (záleží na velikosti jahod a na množství těsta, kterým knedlík obalujete), které vařím 5-6 minut.

2015-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI