Tymiánové kuře s pečenou zeleninou a cizrnou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 kscizrna1/2 plechovkylilek kousek
cuketa kousekvelká rajčata, spařená, bez slupky4 kspaprika1 ks
vařená kukuřice1 kscibule1 ksčesnek2 stroužky
čerstvý tymián dle chutičerstvé oregano dle chutičervená paprika dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
kuřecí prsa 2 ks, cizrna 1/2 plechovky, lilek kousek, cuketa kousek, velká rajčata, spařená, bez slupky 4 ks, paprika 1 ks, vařená kukuřice 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, čerstvý tymián dle chuti, čerstvé oregano dle chuti, červená paprika dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Po víkendu doma bugr a nic k jídlu. Pro takové situace je výborný nadstandard vlastní zahrádky a sousedů. S Eli jsme si vyběhly pro rajčata, papriky, cuketu, lilek cibuli, česnek a bylinky a rychle vše naházely do pekáčku a vrhly se na uklízení.

Napřed si cuketu a lilek nakrájím na malé kostičky, které osolím a nechám vypotit. Mezitím nakrojím rajčata, spařím a oloupu. Osušenou cuketu a lilek dám do pekáčku, přidám nakrájená rajčata, papriku, cibuli 2 celé stroužky česneku (nekrájím), čerstvé bylinky, cizrnu a rozkrájenou kukuřici. Osolím, opepřím, přidám trošičku červené papriky a podleji troškou vody. Nahoru posadím dvě osolená a okořeněná kuřecí prsa a dám do trouby na 200°C cca 40 minut. Kuře polévám 3 šťávou, ať není suché. Podáváno s rýží.

2016-10-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI