Ingredience: | |||||
brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) | dle potřeby | cibule (čím více, tím lépe) | dle potřeby | tyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) | dle potřeby |
vejce | dle potřeby | sůl | špetka | pepř | špetka |
olej | dle potřeby |
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.
Gramáže dle chuti a počtu strávníků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI