Tyrolské Gröstle zpět

Ingredience:
brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) dle potřebycibule (čím více, tím lépe) dle potřebytyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) dle potřeby
vejce dle potřebysůl špetkapepř špetka
olej dle potřeby
brambory (uvařené ve slupce, oloupané a nakrájené na plátky) dle potřeby, cibule (čím více, tím lépe) dle potřeby, tyrolský špek (popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená) dle potřeby, vejce dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, olej dle potřeby

Příprava

V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto je jednoduchá, a mně nejvíc chutnající, varianta.

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.

2014-06-05 Hlavní chody

Poznámka

Gramáže dle chuti a počtu strávníků.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI