Tyrolské špenátové knedlíčky zpět

Ingredience:
bílý chleba (den starý)500 gbaby špenát300 gsýr gruyére100 g
máslo125 gcibule1 ksvejce3 ks
hladká mouka3 lžícemléko3 lžícesůl špetka
pepř špetkanastrouhaný muškátový oříšek špetkaparmazán50 g
bílý chleba (den starý) 500 g, baby špenát 300 g, sýr gruyére 100 g, máslo 125 g, cibule 1 ks, vejce 3 ks, hladká mouka 3 lžíce, mléko 3 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, nastrouhaný muškátový oříšek špetka, parmazán 50 g

Příprava

Lahodné knedlíčky s mozaikou ze špenátu, které výborně chutnají.

2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme do sklovata, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme vychladnout.
Chleba nakrájíme na centimetrové kostičky, sýr nastrouháme, špenát spaříme a vymačkáme.
V míse pak smícháme všechny suroviny. Podle chuti dosolíme a dopepříme. 
Navlhčíme si ruce a z hmoty tvarujeme kuličky velikosti pingpongového míčku.
Vaříme je v dostatečném množství vody 9 - 12 minut. Necháme okapat. Rozpustíme zbytek másla, přelijeme jím knedlíčky a na závěr je posypeme hoblinkami parmazánu.

2014-04-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI