Uzená žebra pečená s dýní zpět

Ingredience:
uzená vepřová žebra dle potřebydýně Hokkaido1 ksčerstvý rozmarýn hrstka
česnek se slupkou6 stroužků
Marináda:
med dle chutisojová omáčka dle chutichilli omáčka dle chuti
uzená vepřová žebra dle potřeby, dýně Hokkaido 1 ks, čerstvý rozmarýn hrstka, česnek se slupkou 6 stroužků, med dle chuti, sojová omáčka dle chuti, chilli omáčka dle chuti

Příprava

Podzimní dýňové nápady nesmí chybět v žádné kuchyni. Uvidíte, že si dýńové recepty opravdu oblíbíte.

Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak. Přiklopíme a pečeme 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

2013-10-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI