Ingredience: | |||||
uzená vepřová žebra | dle potřeby | dýně Hokkaido | 1 ks | čerstvý rozmarýn | hrstka |
česnek se slupkou | 6 stroužků | ||||
Marináda: | |||||
med | dle chuti | sojová omáčka | dle chuti | chilli omáčka | dle chuti |
Podzimní dýňové nápady nesmí chybět v žádné kuchyni. Uvidíte, že si dýńové recepty opravdu oblíbíte.
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak. Přiklopíme a pečeme 30 minut. Poté odkryjeme a dopečeme. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI