Vegetariánská pizza zpět

Těsto:
mouka na pizzu300 gsůl1 lžičkateplá voda200 ml
droždí1/2 kostkyolivový olej1 lžíce
Rajčatová omáčka:
passata nebo krájená rajčata400 gsušená bazalka1 lžičkaprolisovaný česnek2 stroužky
sůl dle chutipepř dle chuti
Na ozdobení:
mozzarella1 ksolivový olej ve spreji dle potřebytymián1 lžička
žampiony250 gčervená cibule2 ksčerné olivy hrst
červená paprika1/2 ksžlutá paprika1/2 kszelená paprika1/2 ks
mouka na pizzu 300 g, sůl 1 lžička, teplá voda 200 ml, droždí 1/2 kostky, olivový olej 1 lžíce, passata nebo krájená rajčata 400 g, sušená bazalka 1 lžička, prolisovaný česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mozzarella 1 ks, olivový olej ve spreji dle potřeby, tymián 1 lžička, žampiony 250 g, červená cibule 2 ks, černé olivy hrst, červená paprika 1/2 ks, žlutá paprika 1/2 ks, zelená paprika 1/2 ks

Příprava

Tuto kombinaci dělají u nás v pizzerii a bez mozzarelly, není tam vůbec nutná, takže je to pak vegan. Navíc je díky zelenině svěží a šťavnatá. Z tohoto množství těsta dělám dvě menší pizzy. Jedno těsto si můžete dát klidně zamrazit, musí to být ale dříve, než začne kynout!

Ve vodě rozmícháme nadrobené droždí, přidáme sůl a olej a dobře rozmícháme s prosátou moukou. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které ještě asi 5 minut zpracováváme. Na pomoučeném vále rozválíme jednu velikou placku nebo dvě střední. Potřeme rajčatovou omáčkou z rozmixovaných surovin a doplníme nakrájenou zeleninou, žampiony a mozzarellou. Posypeme tymiánem a zacákneme trošku olejem. V dobře vyhřáté troubě na maximum (220 - 240°C) pečeme asi 8 - 15 minut, podle velikosti a tloušťce pizzy. 

Dobrou chuť! je skvělá.

2017-03-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI