Velikonoční nádivka zpět

Ingredience:
rohlíky den staré nakrájené na kostky8 ksmáslo1 lžícežlutá cibule nakrájená na drobno1 ks
žloutky6 ksbílky vyšlehané do tuhého sněhu3 ksuvařené uzené vepřové maso300 g
čerstvě nasekané bylinky - pažitka, petrželka a zelená nať jarních cibulek4 hrstisůl dle chutipepř špetka
máslo na vymazání formy
rohlíky den staré nakrájené na kostky 8 ks, máslo 1 lžíce, žlutá cibule nakrájená na drobno 1 ks, žloutky 6 ks, bílky vyšlehané do tuhého sněhu 3 ks, uvařené uzené vepřové maso 300 g, čerstvě nasekané bylinky - pažitka, petrželka a zelená nať jarních cibulek 4 hrsti, sůl dle chuti, pepř špetka, máslo na vymazání formy

Příprava

Velikonoce nám pomalu,ale jistě klepou na dveře a je na čase okouknout recepty na tradiční Velikonoční pokrmy. Já letos poprvé poprvé vyzkoušela Velikonoční nádivku a musím říct, že mě okouzlila, je to jednoduchá a skvělá večeře. Tradičně obsahuje samozřejmě mladé lístky kopřiv,ale já dala přednost směsi čerstvých bylinek - pažitky, petrželky a jarní cibulky.

Nejprve si uvaříme uzené maso, trvá to asi 30-40 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme do mísy k masu. Rohlíčky nakrájené na menší kostky necháme asi deset minut máčet v mléce, poté co nejvíc vymačkáme a vhodíme do mísy, přidáme bylinky, jarní cibulku, žloutky, sůl i pepř a vše dobře rukama promícháme, poté lehce vmícháme sníh. Směs pořádně ochutíme pepřem a solí - nebojte se směs trochu ochutnat, pokud tedy máte kvalitní vajíčka.

Směs přendáme do máslem vymazané formy, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby péct. Trouba by měla být vyhřátá na 180°C a v polovině času zvýšíme na 190°C. Pečeme zhruba 45 minut. Povrch by měl být krásně zezlátlý a nádivka pevná. Pak už jen necháme trošku vychladnout a krájíme. Podáváme s kyselou okurkou. Jídlo je svěží a přesto hodně syté , pokud vám chutnají šunko-fleky tak z tohohle budete nadšení mnohem víc :)

Dobrou chuť

2015-04-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI