Vepřová panenka na bílém víně s hořčicí a pepřem se šťouchanými brambory zpět

Ingredience:
tuk dle potřebyvepřová panenka (výška cca 1,5 cm)6 plátkůRulandské šedé 20112 dcl
hořčice polotučná s fruktózou NATURAL dle chutipepř čtyř barev dle chutisůl dle chuti
brambory dle potřebyvětší cibule1 ks
tuk dle potřeby, vepřová panenka (výška cca 1,5 cm) 6 plátků, Rulandské šedé 2011 2 dcl, hořčice polotučná s fruktózou NATURAL dle chuti, pepř čtyř barev dle chuti, sůl dle chuti, brambory dle potřeby, větší cibule 1 ks

Příprava

Většinou se snažím vařit jídla pro všechny jenže tentokrát byla chuť na něco trošku ostřejšího a to do jídelníčku dvouleťáčka nepatří. Pro našeho malého jedlíka jsem měla navařeno z předchozího dne a tak jsem se mohla pustit do přípravy této dobrůtky.

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky osolíme, opepříme, zmáčkneme dlaní, lehce potřeme z obou stran hořčicí a necháme krátce stranou. Na tuku opečeme maso z obou stran, podlijeme vínem a přidáme hořčici. Mnou použitá hořčice je velmi výrazná, dala jsem pouze lžičku. Krátce povaříme, zredukujeme na požadovanou hustotu, víno se postupně odvaří a omáčka zhoustne. V případě potřeby dochutíme pepřem.

Podáváme se šťouchanými bramborami. Brambory očistíme, dáme vařit. Orestujeme si na tuku cibuli, uvařené brambory rozmačkáme a přidáme orestovanou cibuli a zamícháme.

2016-04-20 Hlavní chody

Poznámka

Pro ty, co mají raději jemnější omáčky, doporučuji následující postup. Po opečení dáme maso stranou a na výpeku z masa orestujeme cibulku, podlijeme vínem, přidáme hořčici, rozmixujeme a vrátíme zpět maso.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI