Vepřová panenka sous vide zpět

Ingredience:
vepřová panenka200 gkoření dle chutivařené brambory200 g
slanina dle potřebyjarní cibulka1 kscibule1/2 ks
smetana1 dlmáslo1 lžíce
vepřová panenka 200 g, koření dle chuti, vařené brambory 200 g, slanina dle potřeby, jarní cibulka 1 ks, cibule 1/2 ks, smetana 1 dl, máslo 1 lžíce

Příprava

Už jste slyšeli o vaření ve vakuu? To je vaření v sáčcích za nepřítomnosti vzduchu ve vodní lázni nebo můžete použít speciální hrnce. Udržíte nejen vitamíny, tak i šťavnatost masa.

Panenku očistíme, osolíme, okořeníme a zavakuujeme do umělohmotného speciálního sáčku.
Vaříme ve vodní lázni 3h na 61 stupňů. Poté jí opečeme krátce na pánvi ze všech stran, okořeníme a dochutíme dle libosti.

Na rozpálené pánvi se sádlem osmažíme slaninu s cibulí, do které poté vložíme brambory s čerstvou jarní cibulkou, máslem, smetanou a jemně rozšťoucháme.

Doboru chuť!

2014-03-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI