Vepřová panenka v pepřové krustě zpět

Ingredience:
vepřová panenka2 kspodmáslí4 lžícedijonská hořčice3 lžíce
čerstvý tymián1 lžícesterilovaný zelený pepř1 lžícečesnek3 stroužky
mletý pepř špetkasůl dle chutistrouhanka dle potřeby
vepřová panenka 2 ks, podmáslí 4 lžíce, dijonská hořčice 3 lžíce, čerstvý tymián 1 lžíce, sterilovaný zelený pepř 1 lžíce, česnek 3 stroužky, mletý pepř špetka, sůl dle chuti, strouhanka dle potřeby

Příprava

Šťavnaté a měkké plátky masa jsou tak výborné, že nepotřebujete žádnou omáčku.

Panenky odblaníme, osolíme a opepříme. V míse promícháme podmáslí, hořčici, tymián, utřený česnek, sterilovaný pepř. Vložíme panenky a celé je touto směsí obalíme. Dáme odležet do lednice - nejlépe přes noc.  Poté panenky vyjmeme, marinádu z nic setřeme do misky. Do marinády přimícháme strouhanku. Tolik, aby mám vzniklo tužší těstíčko. V něm opět panenky obalíme.

Maso položíme na rošt do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a přikryté pečeme asi 15 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě 15 - 25 minut - podle toho jak máme rádi propečené. Maso po upečení necháme ještě 10 minut odležet a pak nakrájíme na plátky.

2014-09-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI