Vepřová roláda se sušenými rajčaty a mozzarellou zpět

Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti1 kgsušená rajčata200 gsýr mozzarella250 g
sušená šunka6 plátkůchorizo klobása100 gcitron - kůra1 ks
sekané čerstvé oregano1 hrstpikantní hořčice2 lžícesolamyl1 lžíce
voda0,5 litru
Příloha:
šťouchané brambory s jarní cibulkou
vepřová kotleta bez kosti 1 kg, sušená rajčata 200 g, sýr mozzarella 250 g, sušená šunka 6 plátků, chorizo klobása 100 g, citron - kůra 1 ks, sekané čerstvé oregano 1 hrst, pikantní hořčice 2 lžíce, solamyl 1 lžíce, voda 0,5 litru, šťouchané brambory s jarní cibulkou

Příprava

Vepřové maso není zrovna mým favoritem, ale o z něho se dají vytvořit skvělé letní recepty. Jedním z nich je třeba tato roláda, která má navíc tu výhodu, že když ji uděláte víc, tak ji můžete klidně podávat studenou se salátem nebo kouskem chleba.

Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte. Omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup. Slibuji, že ho příště nafotím.
Plát masa potřete hořčicí, posypejte nahrubo nasekaným oreganem a strouhanou citronovou kůrou. Na maso položte plátky sušené šunky, tak aby bylo celé pokryté. Dále na maso položte do řady sušená rajčata, na ně na kolečka nakrájenou mozzarellu. Chorizo rozkrojte podélně na čtvrtiny a ty položte za sebou na mozzarelu. Celý plát zaviňte a roládu upevněte provázkem. 
V ideálním stavu rozpalte velkou pánev a celou roládu na ní opečte, aby se maso zatáhlo. Pokud takovou pánev nemáte, položte roládu do pekáče a dejte do trouby rozehřáté na cca 180 stupňů. Já tu svoji dokonce pekla v remosce. Po půl hodině pečení roládu začněte podlévat vodou a přikryjte. Postupně podlévejte a pečte cca 2,5 hodiny.
Upečenou roládu vyjměte z výpeku. V troše studené vody rozmíchejte solamyl a výpek nechte lehce zhoustnou. Již nevařte. 

Podávejte ideálně s brambory v jakékoliv podobě.
2015-07-27 Hlavní chody

Poznámka

Další chutnou přílohou může být třeba salát z červené řepy nebo řepa v nálevu.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI