Vepřová žebírka s bbq omáčkou zpět

Ingredience:
žebra1000 gčesnek4 stroužkysojová omáčka0,05 ml
třtinový cukr1 lžícesůl1 lžícedrcená rajčata0,4 ml
olivový olej5 lžictymián nebo bazalka, rozmarýn hrstkathajská omáčka0,2 ml
uzená slanina0,05 gportské víno0,05 ml
žebra 1000 g, česnek 4 stroužky, sojová omáčka 0,05 ml, třtinový cukr 1 lžíce, sůl 1 lžíce, drcená rajčata 0,4 ml, olivový olej 5 lžic, tymián nebo bazalka, rozmarýn hrstka, thajská omáčka 0,2 ml, uzená slanina 0,05 g, portské víno 0,05 ml

Příprava

Takové vynikající pečínky se u nás ve škole vaření pečou velmi často. Příprava mas je oblíbená nejen mezi pány, ale i nejedna manželka chce svou drahou polovičku ohromit podobnou delikatesou.

Vepřová žebra osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Dáme na 1h do trouby pod alobal na 160°C.

Z ingrediencí jako jsou třtinový cukr, olivový olej, uzená slanina, bylinky, thajská omáčka, portské a drcená rajčata uděláme marinádu. Po hodince pečení přelijeme žebírka marinádou z obou stran a pečeme cca 1h na 180°C. Občas se žebírka potřou marinádou a nechají se péct do zlatavé barvy. Doporučená příloha domácí chleba, pečené brambory s bylinkami.

Doboru chuť!

2013-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI