Vepřové kapsy plněné ovčím sýrem a olivami zpět

Ingredience:
vepřová kýta4 plátkyčerstvý ovčí sýr200 gčerné olivy12 ks
čerstvé oregano hrstsůl dle chutipepř špetka
olej trochu
vepřová kýta 4 plátky, čerstvý ovčí sýr 200 g, černé olivy 12 ks, čerstvé oregano hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, olej trochu

Příprava

Celý týden jsem si užívala na chalupě a navíc jsem krmila i dědečka, který není na mé kuchařské experimenty zvyklý. Proto jsem zvolila poněkud rustikálnější způsob vaření. Kromě toho jsme během výletu na Slovensko navštívili úžasný salaš a dovezli jsme si hromadu ovčího sýra, brynzy a žinčice a bylo nutné to zpracovat.

Do plátků masa nařízněte kapsu, kterou vyložte lístky oregana, sekaným sýrem a olivami. Kapsu uzavřete jehlou nebo párátkem lehce osolte a opepřete a opékejte zprudka na oleji. Vzhledem k tomu, že maso je relativně tenké, tak stačí opékat z každé strany cca 5 min. Takto naplněné maso můžete také připravit na grilu. Jako příloha stačí dobrý salát a krajíc chleba a nebo šťouchané brambory. Já je vylepšila o čerstvě sklizený mangold.

2015-06-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI