Ingredience: | |||||
vepřové maso | 500 g | fenykl | 1,5 - 2 bulvy | cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | menší pórek | 1 ks | cherry rajčata | cca 8 ks |
curry koření | 2 lžíce | smetana na vaření | 1 kelímek | bílé víno | 100 ml |
vývar | 150 ml | pepř | špetka | olej | trochu |
sůl | dle chuti |
Vzhledem k tomu, že miluji fenykl v jakékoliv úpravě, zvolila jsem tentokrát pro realizaci recept Marcela Ihnačáka a udělala jsem dobře. Moc nám chutnalo. Jen jsem malinko upravila gramáže surovin, třeba cherry rajčat jsem dala mnohem méně, myslím, že by jídlo bylo od nich příliš kyselé ještě v kombinaci s vínem. Ale každý podle své chuti, vždyť recepty jsou o inspiraci.
Z fenyklu seřízneme spodek a vršky od listů, zelené lístečky schováme na ozdobu. Nakrájíme ho na osminky tak, aby nám je košťál držel pohromadě. Pórek nakrájíme na kolečka a rajčátka na čtvrtky. Vše vložíme do pekáčku, osolíme, okořeníme pepřem a jednou lžící curry a promícháme.
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme maso, curry a opečeme. Česnek posekáme, přidáme k masu a podlijeme vínem. Necháme odpařit a podlijeme vývarem. Provaříme a přidáme do pekáčku k masu.
Promícháme, přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180C. Od doby, kdy nám začne v pekáčku bublat, pečeme 45 minut. Poté odkryjeme, vlijeme smetanu a pečeme ještě 20 minut. Dochutíme podle potřeby. Jako přílohu bych doporučila brambory, popř. rýži. Podáváme posypané zelenými lístečky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI