Vepřové po Bratislavsku s rýží zpět

Ingredience:
vepřová pečeně1 kgČeské Ghíčko bio dle potřebysekaná rajčata v plechu (postačí i 50g protlaku)400 g
velká cuketa1 kscibule2 - 3 ksstřední mrkev3 ks
celer30 gkokosové mléko REAL THAI250 mlmandlové či jiné rostlinné mléko200 ml
himalájská sůl dle chutivoda na naředění konzistence dle potřeby
Dále můžete přidat:
zelený hrášek dle chutisterilovaná okurka dle chuticitron dle chuti
vepřová pečeně 1 kg, České Ghíčko bio dle potřeby, sekaná rajčata v plechu (postačí i 50g protlaku) 400 g, velká cuketa 1 ks, cibule 2 - 3 ks, střední mrkev 3 ks, celer 30 g, kokosové mléko REAL THAI 250 ml, mandlové či jiné rostlinné mléko 200 ml, himalájská sůl dle chuti, voda na naředění konzistence dle potřeby, zelený hrášek dle chuti, sterilovaná okurka dle chuti, citron dle chuti

Příprava

Náš malý začal chodit do školky, a jelikož smetanu, jogurty, mléko a tvaroh ještě nemáme dostatečně odzkoušené, připravuji část jídel do školky sama. Prvotní záměr byl, že by z počátku chodil na obědy domu, ale hned první den prosil, aby mohl jíst s kamarády, a tak bylo jasno.

Tuto omáčku měly děti k obědu, a tak jsem se snažila udělat obdobnou. Povedla se na výbornou a dostala jsem velkou pochvalu.

Maso nakrájím na kostky, případně můžeme ponechat na širší plátky či ponechat v celku. Na rozehřátém Ghí rychle opečeme osolené maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, celer a cuketu, kterou jsme oloupali a vydlabali. 

Přidáme rajčata, zalijeme trochou teplé vody, zamícháme a vrátíme zpět opečené maso. Dusíme do měkka a podléváme vodou. 

Když je maso měkké, vyjmeme jej a omáčku rozmixujeme dohladka. Maso vrátíme zpět, přidáme smetanu, mléko a ještě chvíli povaříme.

Jelikož náš malý hrášek ani omylem jak říká, tak jsem jej nepřidávala. Omáčka mi přišla kyselá dost, tudíž jsem citron s okurkou nepřidávala. Pokud chcete dodržet klasickou přípravu, přidejte si hrášek, nastrouhanou okurku a dle chuti dokyselte citronem a krátce povařte. 

Podáváme s oblíbenou přílohou, já připravila rýži.

2018-10-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI