Vepřové rolky se špenátem a knedlíkem zpět

Ingredience:
vepřová pečeně400 gkuřecí prsa300 guzené nebo slanina100 g
kvalitní šunka4 plátkybílky2 kskapie dle chuti
hořčice1 lžícesůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
Špenát:
čerstvý špenát600 gsmetana100 mlsůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Knedlíky:
starší housky15 ksslanina100 gvejce5 ks
čerstvá petržel hrstcibule2 kssádlo2 lžíce
mléko0,5 l
vepřová pečeně 400 g, kuřecí prsa 300 g, uzené nebo slanina 100 g, kvalitní šunka 4 plátky, bílky 2 ks, kapie dle chuti, hořčice 1 lžíce, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka, čerstvý špenát 600 g, smetana 100 ml, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, starší housky 15 ks, slanina 100 g, vejce 5 ks, čerstvá petržel hrst, cibule 2 ks, sádlo 2 lžíce, mléko 0,5 l

Příprava

Jako příloha se hodí domácí knedlík, ale můžete podávat i s bramboráčky.

Rolky:

Pečeni si nakrájíme na 4x100g plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme trochou hořčice a položíme šunku. Nádivku rozdělíme na 4 porce a nandáme na pečeni. Zabalíme do úhledných rolek a svážeme provázkem. Dáme dusit na 160 stupňů 1,5hodiny, poté odkryjeme a upečeme do barvy.

Knedlíky:

Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).
Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.                                                                             

Nádivka:

Kuřecí prsíčko rozkutrujeme se solí, pepřem, bílky a smetanou. Přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso a kapii.

Špenát:

Čerstvý špenát vložíme do hrnce s trochou sádla, osolíme, opepříme a po minutě zalijeme smetanou, kterou necháme odvařit. (já do něj dávám i česnek)

 

 

2014-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI