Vepřový gyros zpět

Ingredience:
vepřové maso (panenka, palce, popř. kýta)500 gkoření: oregáno, tymián, rozmarýn, paprikové a chilli vločky, špetka římského kmínu, sušený česnek a cibule) nebo zakoupená kořenící směs Gyros dle chutiolej trochu
sůl dle chuti
vepřové maso (panenka, palce, popř. kýta) 500 g, koření: oregáno, tymián, rozmarýn, paprikové a chilli vločky, špetka římského kmínu, sušený česnek a cibule) nebo zakoupená kořenící směs Gyros dle chuti, olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Gyros je jídlo, které je snad na každém rohu ulice. Však není nad domácí, který posunete rozhodně o dva levely výše. Kam se hrabe na fast foody!

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí.

Necháme uležet několik hodin nebo řes noc. Poté nudličky zprudka opečeme dohněda.

Podáváme buď s hranolky nebo s pitou, tzatziki, posypané nakrájenou červenou cibulí, obložené rajčaty a okurkou popř. sřeckým salátem

Pitu jsem podávala arabskou, jinak v Řecku se do těsta přidáva ještě olivový olej.

2015-01-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI