Ingredience: | |||||
uzená žebra vepřová | 1 kg | kuřecí paličky | 6 ks | velká cibule | 1 ks |
česnek | 1 palička | česnek | 3 stroužky | bobkový list | 3 lístky |
jalovec | 4 kuličky | nové koření | 4 kuličky | červená paprika | špetka |
větvičky rozmarýnu | bílé víno | 2 dcl | vývar z uzených žeber | dle potřeby | |
sojová omáčka | dle chuti | máslo | velký plátek |
Takový pekáček plný chutí musíte milovat, to prostě ani jinak nejde. Bramborová kaše s máslem a sypaná jarní cibulkovou natí....už se vám sbíhají sliny? Sbíhají?
Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI