Voňavý divoký pekáč zpět

Ingredience:
uzená žebra vepřová1 kgkuřecí paličky6 ksvelká cibule1 ks
česnek1 paličkačesnek3 stroužkybobkový list3 lístky
jalovec4 kuličkynové koření4 kuličkyčervená paprika špetka
větvičky rozmarýnu bílé víno2 dclvývar z uzených žeber dle potřeby
sojová omáčka dle chutimáslo velký plátek
uzená žebra vepřová 1 kg, kuřecí paličky 6 ks, velká cibule 1 ks, česnek 1 palička, česnek 3 stroužky, bobkový list 3 lístky, jalovec 4 kuličky, nové koření 4 kuličky, červená paprika špetka, větvičky rozmarýnu , bílé víno 2 dcl, vývar z uzených žeber dle potřeby, sojová omáčka dle chuti, máslo velký plátek

Příprava

Takový pekáček plný chutí musíte milovat, to prostě ani jinak nejde. Bramborová kaše s máslem a sypaná jarní cibulkovou natí....už se vám sbíhají sliny? Sbíhají?

Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. 
V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme. 

2015-02-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI