Ingredience: | |||||
žabí stehna (páry) | 4 ks | máslo | kousek | olej | trochu |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | ||
Marináda: | |||||
sojová omáčka | 2 lžíce | rajčatový protlak | 1 lžíce | med | 2 lžičky |
najemno nastrouhaný zázvor | 1 lžička | česnek najemno nastrouhaný | 1 stroužek | worcester | 1 lžička |
citronová nebo limetková šťáva | pár kapek |
Já vím, někdo si řekne: "To bych do pusy nikdy nedal "nebo" Chudáci žabičky...", ale věřte, že i žáby se chovají na farmách stejně jako jiná zvířata na maso. V USA se chová obrovský skokan volský, jehož stehno je až 25 cm dlouhé a tak než byl v přírodě zcela vybit ziskuchtivými lovci, začal se pěstovat ve velkém na farmách. Ono už takové stehno nejspíš stojí za to… A jak že to vlastně chutná? Žabí maso je velmi jemné, připomíná mi trochu králičí s jemným nádechem rybiny, ale ta tam opravdu není moc znát.
Tento recept je od uživatele Badak z Topreceptů. Je to výborné, chuť Asie, ale kdo budete chtít ochutnat pouze pravou chuť masa, zkuste třeba i tento jemnější recept na žabí stehýnka po francouzsku. A nebo se, smaží v trojobalu jako řízek, taky lahoda.
Všechny suroviny vymícháme a naložíme do ní na dvě hodiny stehýnka. Po uplynulé době stehýnka vyjmeme, zbavíme marinády a trochu osoušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje dohněda. Vyjmeme je, uchováme v teple a na pánev vlijeme marinádu, necháme projít varem a podáváme ke stehýnkům. Podávejte ozdobené něčím zeleným, petrželkou koriandrem nebo posekanou jarní cibulkou. S rýží nebo pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI