Žabí stehýnka v marinádě (Kodok Kaki Goren) zpět

Ingredience:
žabí stehna (páry)4 ksmáslo kousekolej trochu
sůl dle chutipepř špetka
Marináda:
sojová omáčka2 lžícerajčatový protlak1 lžícemed2 lžičky
najemno nastrouhaný zázvor1 lžičkačesnek najemno nastrouhaný1 stroužekworcester1 lžička
citronová nebo limetková šťáva pár kapek
žabí stehna (páry) 4 ks, máslo kousek, olej trochu, sůl dle chuti, pepř špetka, sojová omáčka 2 lžíce, rajčatový protlak 1 lžíce, med 2 lžičky, najemno nastrouhaný zázvor 1 lžička, česnek najemno nastrouhaný 1 stroužek, worcester 1 lžička, citronová nebo limetková šťáva pár kapek

Příprava

Já vím, někdo si řekne: "To bych do pusy nikdy nedal "nebo" Chudáci žabičky...", ale věřte, že i žáby se chovají na farmách stejně jako jiná zvířata na maso. V USA se chová obrovský skokan volský, jehož stehno je až 25 cm dlouhé a tak než byl v přírodě zcela vybit ziskuchtivými lovci, začal se pěstovat ve velkém na farmách. Ono už takové stehno nejspíš stojí za to… A jak že to vlastně chutná? Žabí maso je velmi jemné, připomíná mi trochu králičí s jemným nádechem rybiny, ale ta tam opravdu není moc znát. 
Tento recept je od uživatele Badak z Topreceptů. Je to výborné, chuť Asie, ale kdo budete chtít ochutnat pouze pravou chuť masa, zkuste třeba i tento jemnější recept na žabí stehýnka po francouzsku. A nebo se, smaží v trojobalu jako řízek, taky lahoda.

Všechny suroviny vymícháme  a naložíme do ní na dvě hodiny stehýnka. Po uplynulé době stehýnka vyjmeme, zbavíme marinády a trochu osoušíme. Osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje dohněda. Vyjmeme je, uchováme v teple a na pánev vlijeme marinádu, necháme projít varem a podáváme ke stehýnkům. Podávejte ozdobené něčím zeleným, petrželkou koriandrem nebo posekanou jarní cibulkou. S rýží nebo pečivem.

2015-06-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI