Žampionová směs na cibulce, s cuketou, mix obilovin, tamari a kešu ořechy zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebymalé žampiony8 ksmalá cuketa1 ks
menší cibule3 kshimalájská sůl dle chutiTamari - fermentovaná sojová omáčka100 - 130 ml
Mahá koření (český kmín, koriandr, hořčičné semínko)1/2 lžičkypepř čtyř barev dle chutipórek1/4 ks
jáhly90 gquinoa mix - červená, černá, světlá60 gvoda dle potřeby
nesolené kešu ořechy dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, malé žampiony 8 ks, malá cuketa 1 ks, menší cibule 3 ks, himalájská sůl dle chuti, Tamari - fermentovaná sojová omáčka 100 - 130 ml, Mahá koření (český kmín, koriandr, hořčičné semínko) 1/2 lžičky, pepř čtyř barev dle chuti, pórek 1/4 ks, jáhly 90 g, quinoa mix - červená, černá, světlá 60 g, voda dle potřeby, nesolené kešu ořechy dle potřeby

Příprava

Dnes byla chuť na něco trošku jiného, potřebovala jsem rychlé jídlo, ale rozhodně jsem nechtěla oběd ošidit. Plán byl jasný něco lehkého a chutného. Manžel dovezl čerstvé žampiony, na plnění byly moc malé, hlavou se mi honila plněná cuketa, ale tu jsme měli nedávno, a tak jsem začala okukovat suroviny, které jsme doma měli. Rýže mě už teď nějak omrzela, pustila jsem se do přípravy směsi, kde jsem zvolila jako přílohu jáhly a mix quinoy. Tato kombinace nemá chybu, vznikla směs, kterou si rozhodně zařadíme do pravidelného jídelníčku je to náramná dobrota.

Jáhly propláchneme a spaříme vroucí vodou, quinou si namícháme, já míchala světlou, červenou a černou, prostě zužitkování zbytků a hlavně kombinace jsou nejlepší, alespoň na 5-10 minut ji namočíme do studené vody. Následně přecedíme přes sítko, quinou a jáhly vaříme společně přibližně 15-20 minut, zalijeme 3 násobným množstvím vody, ideálně odvaříme všechny tekutiny, po uvaření přiklopíme a necháme dojít.

Na Ghí orestujeme pokrájené cibule, přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou cuketu, přidáme Mahá koření, které krátce na oleji společně s cibulí a cuketou prohřejeme, uvolní se vůně a chutě, přilijeme trošku vody, přibližně 100 ml, přidáme Tamari, které přidáváme postupně dle vlastí chuti, přidáme oloupané na plátky pokrájené žampiony, pepř, vše společně povaříme bez přiklopení, nakonec přidáme uvařený mix obilovin, pórek, vše společně promícháme, krátce prohřejeme, dle chuti případně dosolíme či přidáme ještě pepř. Stáhneme stranou, na pánvi krátce prohřejeme kešu ořechy.

Na talíř naservírujeme hotovou směs a ozdobíme kešu ořechy.

Přeji dobrou chuť.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-01-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI