Žampiony na slanině a majoránce zpět

Ingredience:
čerstvé žampiony300 gslanina100 gcibule1 ks
čerstvá majoránka dle chutizelená petrželka hrstkadrcený kmín špetka
máslo kousekhladká mouka1 - 2 lžícesůl dle chuti
čerstvé žampiony 300 g, slanina 100 g, cibule 1 ks, čerstvá majoránka dle chuti, zelená petrželka hrstka, drcený kmín špetka, máslo kousek, hladká mouka 1 - 2 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Podáváme s pečivem, popřípadě s bramborami....

Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.

2014-09-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI