Ingredience: | |||||
čerstvé žampiony | 300 g | slanina | 100 g | cibule | 1 ks |
čerstvá majoránka | dle chuti | zelená petrželka | hrstka | drcený kmín | špetka |
máslo | kousek | hladká mouka | 1 - 2 lžíce | sůl | dle chuti |
Podáváme s pečivem, popřípadě s bramborami....
Žampiony podle velikosti rozkrájíme na čtvrtky, půlky nebo silnější plátky. Cibuli najemno a slaninu na kostičky nakrájíme.
Na trošce másla orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony, osolíme, okmínujeme a restujeme. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a podlijeme asi 100ml vody, popř. vývaru. Necháme provařit 10 minut a ke konci přisypeme posekanou čerstvou nebo rozemnutou sušenou majoránku. Dochutíme a vmícháme posekanou petrželku.
Neměla by nám vzniknout řídká omáčka, žampiony by měly být spíše směsí obalené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI