Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou zpět

Ingredience:
velké cukety2 ksvelkých brambor8 kspoctivé smetany1 balení
slanina150 gvelké stroužky česneku3 ksnastrouhaný parmezán3 pol. lžíce
čerstvý tymián1 hrstkasůl1 špetka
velké cukety 2 ks, velkých brambor 8 ks, poctivé smetany 1 balení, slanina 150 g, velké stroužky česneku 3 ks, nastrouhaný parmezán 3 pol. lžíce, čerstvý tymián 1 hrstka, sůl 1 špetka

Příprava

Cuketa je pro někoho nudnou zeleninou. Pro mě teda ne, já ji mám strašně ráda, ať už mlaďoučkou do salátu nebo zapečenou, různé omáčky z ní a nebo kynutý cukeťák s uzeným. Hmmmm, dobroty! Hlavně mi k ní pasuje česnek a pak různé bylinky. Tentokrát, protože je v kombinaci s brambory, jsem zvolila tymián.

Jdeme na zcela jednoduchý recept na přípravu.
Brambory ve slupce chvilku předvařte, stačí tak 7 minut. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky silné cca 0,5cm, stejně tak syrovou cuketu. Plátky osolte. Slaninu nakrájejte na obdobně velké, ale slabé plátky. Všechno střídavě vyskládejte za sebou do pekáčku a posypte tymiánem. Do smetany najemno nastrouhejte parmazán, česnek a osolte. Smetanou vše v pekáčku zalijte, tekutiny by mělo být tak 1,5 - 2cm. Vložte do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečte dozlatova. 

Dobrou chuť přeji!

2015-07-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI