Zapečené jáhly s krůtím masem a zeleninou zpět

Ingredience:
jáhly1 baleníkrůtí maso200 gmrkev2 ks
brokolice2-3 paličkymražený hrášek / v nálevu1 hrstkavejce2 ks
smetana1 kssůl1 špetkabylinkové koření1 lžička
máslo Ghí1 lžícezelenina dle chuti
jáhly 1 balení, krůtí maso 200 g, mrkev 2 ks, brokolice 2-3 paličky, mražený hrášek / v nálevu 1 hrstka, vejce 2 ks, smetana 1 ks, sůl 1 špetka, bylinkové koření 1 lžička, máslo Ghí 1 lžíce, zelenina dle chuti

Příprava

Pokud jste se v kuchyni ještě neseznámili s jáhly, je ten nejvyšší čas. Jsou nejen výživné a lehce stravitelné, ale neobsahují lepek. Jsou to vyloupaná zrníčka prosa s oříškovou příchutí. Dbejte vždy na doporučený návod přípravy, abyste je neměli lehce nahořklé. 

Jahly uvaříme podle návodu.
Lehce si povaříme mrkev a brokolici. Cuketu nemusíme, ta je pečením měkká hned.
Krůtí maso orestujeme, ochutíme a přidáme zeleninu.
Vmícháme jáhly,bylinky, koření.
Vejce rozmícháme se smetanou.

Jáhly, maso, zeleninu vložíme do zapékací nádoby.
Přelijeme vejci. Dáme zapéct na 180 stupňů.
Pečeme "dozlatova" a podáváme s čerstvou zeleninou.

Dobbrou chuť!

2022-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI