Zapečené lilkové závitky zpět

Ingredience: větší lilek1 ksSchwarzlwaldská šunka dle chuti
mozzarella1 ksbalkánský sýr, feta nebo jiný obdobný dle potřebymenší rajče3 ks
cibule1 ksčesnek2 stroužkyančovičky6 filetů
kapary1 lžícerajčatový protlak1 lžícečerstvá bazalka nebo oregano dle chuti
olej trochusůl dle chuti
Ingredience: , větší lilek 1 ks, Schwarzlwaldská šunka dle chuti, mozzarella 1 ks, balkánský sýr, feta nebo jiný obdobný dle potřeby, menší rajče 3 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, ančovičky 6 filetů, kapary 1 lžíce, rajčatový protlak 1 lžíce, čerstvá bazalka nebo oregano dle chuti, olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Vyzkoušejte skvělý lilek plněný sýrem a rajčaty....

Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. " Patky " a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.
Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír, nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené.
Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, orestujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.
Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat, a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Dáme do trouby rozpálené na 200°C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.

2014-07-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI