Zapečený Šmakoun zpět

Ingredience:
šmakoun200 gbrambory200 gzelenina (jakou máte rádi)200 g
mozzarella1 ksmáslo na vymazání formysůl špetka
oblíbené koření dle chuti
šmakoun 200 g, brambory 200 g, zelenina (jakou máte rádi) 200 g, mozzarella 1 ks, máslo na vymazání formy, sůl špetka, oblíbené koření dle chuti

Příprava

Inspirujte se tímto receptem a zapečte si šmakouna s bramborami a zeleninou. Komu hned na poprvé šmakoun nechutnal, zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Též i zeleninu. "Šmakouna" nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Osolíme a dochutíme kořením. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme vrstvou brambor. Na to vrstvu směsi a zase brambor. Vše střídáme. Brambory by měly být jako poslední.

Přikryjeme poklicí a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 45 - 50 minut.

Nakrájíme mozzarellu na plátky.

Po uvedené době zapékací mísu obkryjeme, na povrch poklademe plátky mozzarelly a ještě 5 minut zapečeme.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI