Zapékaná brokolice se sýrem zpět

Ingredience:
větší brokolice, rozebraná na malé růžičky1 kssůl dle chutipepř dle chuti
slanina, nakrájená na kostičkycca 150 gparmazán50 gmléčný málo výrazný sýr (čedar)100 g
vejce2 ksmléko150 mlzakysaná smetana2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
větší brokolice, rozebraná na malé růžičky 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, slanina, nakrájená na kostičky cca 150 g, parmazán 50 g, mléčný málo výrazný sýr (čedar) 100 g, vejce 2 ks, mléko 150 ml, zakysaná smetana 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce

Příprava

Další skvělý recept, který zahřeje a je ideální do těchto chladných dní. Navíc je velmi snadný na přípravu a může fungovat buď takto samostatně jako večeře nebo jako příloha ke steakům či pečenému masíčku. Tento skvělý a snadný recept jsem nemohla nevyzkoušet, aneb když jsem ho zahlédla na webu Čarujeme, bylo jasné, že ho prostě musím vyzkoušet.

V pánvičce nasucho opečeme slaninu dokřupava a spolu s brokolicí rozdělíme do zapékacích misek. Dohromady smíchám všechny ostatní suroviny (mléko, zakysanku, sýry, pepř, sůl, vajíčka, mouku) a zalijeme tím rovnoměrně brokolici se slaninou. Nahoru ještě můžeme nastrouhat trochu sýra. A vše dáme do trouby zapéct pěkně dozlatova, cca půl hodinky. 

Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. Lze samozřejmě i varianta pro vegetariány bez slaniny.

2017-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI