Zapékané palačinky se špenátem a ricottou zpět

Ingredience:
polotučné mléko250 mlvejce3 kshladká světlá mouka120 g
sůl špetkarozpuštěné a lehce zchladlé máslo20 g
Náplň:
čerstvý baby špenát600 gricott250 gmascarpone120 g
olivový olej trochučerstvě nastrouhaný sýr pecorino nebo parmezán80 gčesnek2 malé stroužky
pepř špetkasůl dle chutimuškátový oříšek2 špetky
polotučné mléko 250 ml, vejce 3 ks, hladká světlá mouka 120 g, sůl špetka, rozpuštěné a lehce zchladlé máslo 20 g, čerstvý baby špenát 600 g, ricott 250 g, mascarpone 120 g, olivový olej trochu, čerstvě nastrouhaný sýr pecorino nebo parmezán 80 g, česnek 2 malé stroužky, pepř špetka, sůl dle chuti, muškátový oříšek 2 špetky

Příprava

Tyto italské palačinky jsou naprosto nepřekonatelné, měla jsem chuť sníst je naprosto všechny. Pokud jste do teď koukali na slané palačinky - crespelle - přes prsty a milujete špenát , tak tohle jídlo si naprosto zamilujete! Nádherně se zde snoubí lehoučké, tenké palačinkové těsto s česnekem ochucenou sýrovou náplní. Voní i chutnají opravdu božsky. K receptu jsem samozřejmě použila opět svou teď už nejoblíbenější pánev Castey ,kterou mi poskytl pro palačinkové recepty eshop Značkové nádobí. Díky němuž Vám už přináším v pořadí již třetí zajímavý palačinkový recept. Tak jdeme na to. Recept je vhodný jako teplý předkrm (1 palačinka na osobu) nebo jako hlavní chod (cca 2-3 palačinky na osobu). Palačinky je potřeba mít spíše menší a hlavně tenké.

Palačinky:

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto bez žmolků, přikryjeme folií a dáme odpočinou na 30 minut. Lépe se uvolní lepek a palačinky se budou snadněji péct. 

Náplň:   

Na lžíci olivového oleje minutu opečeme prolisovaný česnek a ihned vhodíme baby špenát, který se nám "scvrkne" během minutky na menší množství, jakmile budou všechny lístky zavadlé, sundáme pánev z tepla a špenát osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vše dáme vychladnout.
 
Mezitím si opečeme palačinky ze všech stran dozlatova na troše másla nebo olivového oleje. Teď by měl být špenát chladný, takže k němu přidáme strouhaný sýr, mascarpone i ricottu plus lžičku olivového oleje, vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem. Směs by měla být maličko slanější, protože palačinky sami o sobě nejsou ochucené. Touto směsí plníme palačinky, které napevno srolujeme a překrájíme na menší kousky. Poté skládáme do olivovým olejem vymazaných mističek. Ještě posypeme trochou strouhaného sýra a dáme zapéct na deset minut do trouby předehřátí na 200°C. 

Pak už jen podáváme, věřte mi , že takovou dobrotu nebudete dělat naposledy.
 
Dobrou chuť
2015-08-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI