Zaručeně povedený biftek zpět

Ingredience:
hovězí steak ze svíčkové (vysoké asi 4 cm)2 ksolivový olej trochusteakový pepř špetka
mořská hrubozrnná sůl špetkaalobal dle potřeby
hovězí steak ze svíčkové (vysoké asi 4 cm) 2 ks, olivový olej trochu, steakový pepř špetka, mořská hrubozrnná sůl špetka, alobal dle potřeby

Příprava

Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu.

Steaky omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Pak maso potřeme olivovým olejem ze všech stran a opepříme steakovým pepřem - NESOLÍME !!!

Rozehřejeme troubu na 220°C.

Rozpálíme silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem (na sucho).

Vložíme maso a opékáme z obou stran (z každé 3 minuty).

Pak bifteky vyjmeme a zabalíme každý zvlášť do alobalu. Necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso rozbalíme, z obou stran osolíme, znovu zabalíme a dáme do trouby na 3 - 4 minuty. Po této době vyndáme, rozbalíme a servírujeme.

Dobré rady:

- Tento způsob zajistí středně propečený steak. Pokud rádi krvavý uberte minutu. Pokud propečenější, minutu přidejte.

- Vyndejte maso z lednice dříve, tak aby před opékáním mělo pokojovou teplotu. Mějte ho přikryté, aby neoschlo.

- Potřít olejem jen maso, ne pánev.

- Rozpálit pánev opravdu hodně - šťáva se uzavře v masu a nevyteče.

- Steak otočit na pánvi jen jednou.

Jako přílohu nám nejraději keňské fazolky s anglickou slaninou.

2014-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI