Zelenina v páře - mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko

zpět
Zelenina v páře - mrkev, pórek, batát, kapusta a konopné semínko
Ingredience:
mrkev100 gbatáty40 gpórek40 g
růžičková kapusta70 gloupané konopné semínko1 lžičkařepkový olej dle potřeby
mrkev 100 g, batáty 40 g, pórek 40 g, růžičková kapusta 70 g, loupané konopné semínko 1 lžička, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Syn má zeleninu v páře stále velmi rád. Když máme bezmasé dny, sázím často na zeleninku v páře, kterou doplňuji konopným semínkem, které je výživné, především díky vyváženému poměru omega 3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Dále obsahuje vitamíny E, B1, B2, minerály železo, fosfor, draslík, hořčík a vlákninu či lecitin. Nám se rovněž osvědčilo při léčbě atopického ekzému. 

Zeleninu očistíme, nakrájíme kromě růžičkové kapusty, kterou jen očistíme, zeleninu uvaříme v páře. Uvařenou mrkev, batát, pórek, kapustu společně s pár kapkami řepkového oleje rozmixujeme v hladkou kaši. Ve hmoždíři si rozmačkáme konopné semínko, kterým směs posypeme. Ozdobíme kapustou.

2016-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI