Ingredience: | |||||
kuřecí, vepřové nebo krůtí maso | 500 g | cibule | 1 ks | mrkev | 1 ks |
celer | kousek | červená paprika | 1 ks | bílá špičatá parpika | 1 ks |
cuketa | 1/2 ks | česnek | 1 stroužek | zakysaná smetna | 1 kelímek |
sladká červená paprika | 2 lžíce | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Je to kuře na paprice nebo není? No tak trochu. Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá a to jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k vepřové pleci. Inspirovala jsem se ve starém vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky.
Nejprve na oleji orestujeme osolené a opepřené maso. Vyjmeme a do hrnce nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidáme až ke konci restování. Pozvolna restujeme a mícháme asi 5 minut. Přidáme ten česnek, posekaný a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme paprikou, rychle promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem cca 2cm nad směs. Přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso opět vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku. Vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazila. Dochutíme, vrátíme prohřát maso a podáváme s knedlíkem nebo jsou k omáčce dobré i brambory či těstoviny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI