Zeleninová omáčka na paprice zpět

Ingredience:
kuřecí, vepřové nebo krůtí maso500 gcibule1 ksmrkev1 ks
celer kousekčervená paprika1 ksbílá špičatá parpika1 ks
cuketa1/2 ksčesnek1 stroužekzakysaná smetna1 kelímek
sladká červená paprika2 lžíceolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
kuřecí, vepřové nebo krůtí maso 500 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, celer kousek, červená paprika 1 ks, bílá špičatá parpika 1 ks, cuketa 1/2 ks, česnek 1 stroužek, zakysaná smetna 1 kelímek, sladká červená paprika 2 lžíce, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Je to kuře na paprice nebo není? No tak trochu. Omáčka je plná zeleniny, jen rozmixovaná, jinak nezahušťovaná, takže vlastně zdravá. Zkuste, je moc dobrá a to jak ke kuřecímu, krůtímu tak i třeba k vepřové pleci. Inspirovala jsem se ve starém vydání časopisu Nejlepší recepty od Katky.

Nejprve na oleji orestujeme osolené a opepřené maso. Vyjmeme a do hrnce nasypeme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, kromě česneku, ten přidáme až ke konci restování. Pozvolna restujeme a mícháme asi 5 minut. Přidáme ten česnek, posekaný a vložíme zpět maso. Vše zaprášíme paprikou, rychle promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem cca 2cm nad směs. Přiklopené dusíme na mírném ohni doměkka. Podle potřeby podléváme. Maso opět vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Kdo chce, může část zeleniny dát stranou a vrátit až po rozmixování zbytku. Vmícháme kysanou smetanu pokojové teploty, dobré je v ní nejprve rozmíchat pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazila. Dochutíme, vrátíme prohřát maso a podáváme s knedlíkem nebo jsou k omáčce dobré i brambory či těstoviny.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI