Znojemská omáčka s hovězím zpět

Ingredience:
hovězí maso750 gstřední cibule2 ksšpek nebo slanina dle potřeby
sladkokyselé okurky3 kshořčice1 lžícehovězí vývar dle potřeby
nové koření5 kuličekčervená paprika špetkahladká mouka dle potřeby
pepř špetkasůl dle chutiolej nebo sádlo trochu
hovězí maso 750 g, střední cibule 2 ks, špek nebo slanina dle potřeby, sladkokyselé okurky 3 ks, hořčice 1 lžíce, hovězí vývar dle potřeby, nové koření 5 kuliček, červená paprika špetka, hladká mouka dle potřeby, pepř špetka, sůl dle chuti, olej nebo sádlo trochu

Příprava

Znojemskou omáčku určitě všichni znáte, tak tady nebudu zbytečně dlouze rozepisovat, jak chutná. Dávám ji sem spíš pro začínající kuchaře, aby věděli, jak na to.

Špek nebo slaninu nakrájíme na klínky a dáme je na cca půl hodiny do mrazáku, lépe se nám s nimi bude maso špikovat. Do masa uděláme tenkým dlouhým nožem zářezy a vsuneme do nich špek. Maso je dobré svázat provázkem, aby pěkně drželo tvar. Osolíme a opepříme ze všech stran. V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme a vyjmeme. Pak uděláme základ na omáčku. Pokrájenou cibuli a zbytek špeku orestujeme pozvolna dohněda, pak přidáme polovinu na nudličky nakrájených okurek, hořčici a také orestujeme. Zaprášíme moukou, chvilku mícháme, pak přidáme papriku a nové koření a zalijeme asi půllitrem vývaru. Dobře rozmícháme a vrátíme zpět maso. Přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme zbylé pokrájené okurky a prohřejeme, dochutíme.

2015-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI