Zvěřina na majoránce s liškami zpět

Ingredience:
zvěřinový ořez500 ghouby lišky1 větší hrstsmetana na vaření150 ml
velká cibule1 ksmajoránka2 lžičkyjalovec5 kuliček
máslo1 kousekvývar3/4 litrusůl1 špetka
pepř1 špetka
zvěřinový ořez 500 g, houby lišky 1 větší hrst, smetana na vaření 150 ml, velká cibule 1 ks, majoránka 2 lžičky, jalovec 5 kuliček, máslo 1 kousek, vývar 3/4 litru, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Liška obecná patří mezi naše nejpopulárnější houby. Roste hojně ve všech lesích, především jehličnatých. Bývá velice zřídka napadána hmyzem a pro svoji tužší konzistenci je velice dobře uchovatelná. Někde se jí říká pro svoji žlutou barvu "kuře" nebo "kuřátko".

Maso nakrájíme na kostky.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni asi 3/4 hodiny.
Průběžně podléváme vývarem.
Po uplynutí této doby přidáme lišky a po 10ti minutách smetanu a rozemnutou majoránku.
Zahustíme světlou jíškou, dochutíme a provaříme.

Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. 

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI